TR | EN
ESOGÜ Özel Eğitim Bölümü Mezunları Öğretmen Adaylarıyla Buluşuyor Etkinliği Gerçekleştirildi
28.12.2020
Öne çıkan görsel

Bölümümüz mezunları ve bölümüz öğretmen adayları 26 Aralık 2020 günü Zoom programı üzerinden online olarak gerçekleştirilen ve YouTube üzerinden canlı yayınlanan “ESOGÜ Özel Eğitim Bölümü Mezunları Öğretmen Adaylarıyla Buluşuyor” adlı etkinlikte bir araya geldiler. Bu etkinlik kapsamında bölümümüz 2011 yılında açıldığında ilk öğrencilerimiz olan ve 2015 yılında da ilk mezunlarımız olarak eğitim ordusuna katılmış olan öğretmenlerle birlikte olduk. Etkinlik kapsamında değerli mezunlarımızdan Damla Gülce ACAR, Şeyda DELLALOĞLU, İrem SAÇİN, Hakan GÖK, Tuğçe MENEKŞE ve Salih NAR konuşmacı olarak yer aldılar.

Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan program, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir ortaokulda özel eğitim öğretmeni olarak çalışan, aynı zamanda da yüksek lisans eğitimine devam eden Damla Gülce ACAR’ın sunumlarıyla devam etti. ACAR, konuşmasında öğretmen adaylarının mezun olduktan sonra çalışabilecekleri kurumlardan bahsetti ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda çalışmayı düşünen öğretmen adaylarının başvuru için nasıl bir süreç izlemeleri gerektiği, atamalarının nasıl gerçekleştirileceği ve atanmaları durumunda okullarda çalışırken dikkat etmeleri gereken konular üzerinde öğretmen adaylarına bilgiler verdi.

Beşiktaş Rehberlik ve Araştırma Merkezinde çalışan Şeyda DELLALOĞLU ise Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde yürütülen çalışmaları ayrıntılı bir şekilde öğretmen adaylarına açıkladı. Rehberlik ve Araştırma Merkezlerindeki çalışma koşullarına da değinen DELLALOĞLU, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde çalışmayı düşünen öğretmen adaylarının nasıl bir yol izlemesi gerektiğine dair bilgilere de konuşmasında yer verdi.

Etkinlik DELLALOĞLU’nun konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda özel eğitim öğretmeni olarak çalışmakta olan İrem SAÇİN’in konuşmaları ile devam etti. SAÇİN, özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarında yürütülen uygulamalar hakkında bilgiler verdi ve konuşmasında öğretmen adaylarına yasal haklar konusunda gerekli bilgilere sahip olmanın öneminden bahsetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda özel eğitim öğretmeni olarak çalışmakta olan Hakan GÖK’ün konuşmaları ile devam eden etkinlikte, özel eğitim öğretmeni GÖK, aile ve öğretmen işbirliğinin öneminden ve öğrencilerin eğitimine olan katkısından bahsetti. GÖK, öğretmen adaylarına aile ile işbirliğinin nasıl kurulabileceği, iş birliği kurulurken karşılaşabilen zorluklar ve çözüm yolları hakkında bilgiler verdi.

Gerçekleşen konuşmaların ardından bir özel özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde özel eğitim öğretmeni olarak çalışmakta olan Tuğçe MENEKŞE’nin konuşmaları ile devam eden programda MENEKŞE, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve özel sektörün çalışma koşulları hakkında öğretmen adaylarını bilgilendirdi. MENEKŞE, konuşmasında etik değerler ve yasal haklar konusunda bilgili olmanın önemini vurguladı.

Etkinlik bölümümüz mezunlarından olan ve Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta olan Salih NAR’ın konuşmaları ile devam etti. Etkinliğin son konuşmacısı olan NAR, mezun olduktan sonra üniversitede görev alarak akademik kariyer yapmak isteyen öğretmen adaylarına akademisyen olma süreci ile ilgili bilgiler aktardı. NAR, konuşmasında akademik kariyer yapmak isteyen öğretmen adaylarının lisans süresince dikkat etmeleri gereken konular ile ilgili bilgilere de yer verdi ve bu konuda önerilerde bulundu.

Programın son bölümünde ise bölümümüz mezunları, öğretmen adayları ve katılımcılar tarafından kendilerine yöneltilen çeşitli soruları yanıtladılar.

Bölümümüzün YouTube kanalından da canlı olarak yayınlanan programın kaydı https://www.youtube.com/watch?v=LzVc678olb4&t=6346s bağlantısından izlenebilir.