“I am here aware of me (Buradayım, beni fark et)” adlı proje gerçekleştirildi.
3.09.2021

Türkiye, İtalya, İspanya, Romanya, Litvanya ve Letonya’dan gelen 36 genç, Eskişehir’de, “I am here aware of me (Buradayım, beni fark et)” adlı proje kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eski 25 Derneği, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteği ile etkinlikler yürüttüler. Proje koordinatörü ve bölümümüzden mezun olan Cüneyt Mehmet Elbastı önderliğindeki “I am here aware of me (Buradayım, beni fark et)” projesi çerçevesinde bir araya gelen gençler, özel eğitimin bilinmesi, engellilere karşı olumlu davranışların oluşturulması ve engelli istismarının azaltılması yönünde farkındalık oluşturmak amacıyla faaliyetler yürüterek proje içerisinde yer alan katılımcılarda; yerel, ulusal ve uluslararası çevrelerde bu konulardaki farkındalığı arttırmayı amaçladılar. Bu bağlamda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Özel Eğitim bölümünün desteğiyle ve Araş. Gör. Erman Kayışdağ’ın katılımlarıyla katılımcılar özel eğitime dair bilgi dağarcıklarını genişletmek üzere de proje kapsamında bir etkinlik gerçekleştirdiler. Projede yer alan katılımcılar, özel eğitim, engelli bireylerin toplumda yaşadığı sorunlar, çocuk yaşamı ve çocuk hakları konularıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, özel eğitime dair gençlerdeki ve toplumdaki bilgi seviyesini arttırmak ve engelli bireylere olan yaklaşımı güçlendirmek adına fikir alışverişi yaptılar ve bu kapsamda interaktif ve yaratıcı oyunlar, kısa film gösterileri, sunumlar, gezi vb. etkinlikler gerçekleştirmelerinin yanında değerlendirme testleri uygulayıp kurumlara ziyaretlerde bulundular. Yaratılmaya çalışılan bu etkilerin yanında projeye 6 farklı ülkeden gelen katılımcıların ve yerel halkın kültürlerarası etkileşimini arttırmak amacıyla da katılımcı ülkelerin yemeklerinin, müziklerinin ve danslarının tanıtıldığı kültür geceleri düzenlediler ve Eskişehir’de bulunan turistik bölgelere ziyaretler gerçekleştirdiler. Aynı zamanda katılımcılar, projede yer alan ülkelerin dillerine ve özellikle İngilizce’ye dair bilgilerini arttırarak yabancı dillerini geliştirmeye yönelik çalışmalar da yürüttüler.